Smash Comics 01-60.jpg

Nem a Marvel Comics Tony Starkja az első képregényfigura, aki az Iron Man nevet viselte. A Quality Comics által kiadott Smash Comics első, 1939-ben megjelent számában Wayne Reid (valódi nevén George Brenner) jelent meg a "Hugh Hazzard and his Iron Man" című történet, amely aztán a magazin egyik állandó sorozata lett. Ez a vasember eredetileg egy "gonosz" robot volt, de Hazzard felfedte a titkát, átalakította, és maga bújt bele a páncélba. Innentől kezdve a klasszikus kettős életet élte, civilben többé-kevésbé henyélt, robotnak öltözve a gonoszok ellen harcolt. Már a Smash Comics második számában "Bozo, the Robot" néven szerepel a figura, de az Iron Man elnevezés is rendszeresen visszatért.

Miután 1956-ban a DC Comics felvásárolta a Quality figuráit, Bozo is az ő tulajdonukba került, de nem nagyon használták.

Részletesebb infó a wikipédián, a Smash Comics számai a Digital Comics Museumban.

Smash Comics 01-01.jpgSmashComics02c.jpg

 

Szerző: Bayer Antal  2013.07.18. 21:16 Szólj hozzá!

Címkék: képregénytörténet amerika

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenymuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7316319830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása