Következő olasz képregényünk szintén francia közvetítéssel, a Pifből átvéve jutott el a magyar olvasókhoz. Szerzője Massimo Mattioli (sz. 1943), aki 1968 és 1973 között Párizsban élt, és ott készítette az M. le magicien című képsorokat. Ezután hazatelepült Olaszországba, és egy új karakterrel kapott megjelenési lehetőséget az Il Giornalinoban, ez volt Pinky. Feltételezem, hogy a régi jó kapcsolatok megtartásának köszönhetően vette át Pinky kalandjait azonnal a Pif is, ahol 1989-ig futott a sorozat - a Giornalinónak viszont a mai napig készít új egy-két oldalasokat Mattioli.

Ha stimmelnek a források, Magyarországon először a Hahota 4. számában mutatkozott be "Pinky, a fotós nyúl", és összesen hét alkalommal találkozhattunk vele ezekben a zsebkönyvekben. Mivel ezek fekete-fehérek voltak, mi inkább a három hazai színes megjelenése közül az elsőt választottuk, a Kockás 13., 1983-ban megjelent számából. Az eredeti olasz megjelenés dátumát nem sikerült beazonosítani, franciául a Pif 747. számában jelent meg, szintén 1983-ban.

Szerző: Bayer Antal  2013.05.01. 09:00 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenymuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr165259032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása