Ezt a kis négyoldalast Peterdi Pál írta, Heltai Jenő elbeszélése alapján. Főszereplője Mák István, akit ismerhetünk Heltai Zórád Ernő által megrajzolt kisregényeiből (Family Hotel, VII. Emmánuel, Jaguár), valamint Puybroche márki, aki szintén visszatérő szereplője volt az írónak. A képregényt Endrődi István rajzolta, megjelent a Ludas Matyi 1985-ös évkönyvében.

VacsoraParizsban1.jpg

Szerző: Bayer Antal  2013.04.27. 12:15 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenymuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr65249471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2013.04.27. 13:06:02

Jópofa ez is, mint szinte minden a Ludas Matyikban. De rajzoltak egyáltalán valaha olyan képregényt az ott publikáló művészek, amiben nem volt minimum egy lenge öltözetű lány? :)

Bayer Antal · http://neroblanco.blog.hu 2013.08.08. 13:08:54

Teljesen véletlenül most találtam meg a képregény eredetijét, Heltai "Vacsora, kenyér, stb." című kb. 7-8 oldalas novelláját. Két fő eltérés van a képregényben: a novellában Puybroche márki mellett nem Mák István, hanem Stopp Jeremiás Hugó nicaraguai őrnagy szerepel, illetve nincs benne ágyjelenet, a szövegben csak annyi áll szemérmesen, hogy "gyönyörű vacsora volt".
süti beállítások módosítása