A forradalom leverése után jelentős változások következtek be a magyar sajtóban. Szinte teljesen eltűntek a kizárólag propagandacélokat szolgáló lapok, és számos olyan magazin jelenhetett meg, amely a kikapcsolódási lehetőségekre, szabadidős tevékenységekre, hobbikra helyezte a hangsúlyt. Míg a Rákosi-korszakban minden a "politikáról", az "éberségről" szólt, a paternalista Kádár-korszak nem is nagyon burkoltan arra biztatta az embereket, hogy mindenki törődjön a saját dolgával, boldoguljon, ahogy tud - csak ne "politizáljon".

Ebbe a hangnemváltásba illeszkedik Duda Dani, az Autó-Motor magazin motorőrült figurája. Szembetűnő a kontraszt az előző bejegyzésben bemutatott Kriti Karcsihoz képest.... A képsorok 1957-ben indultak, és legalább egy éven át jelentek meg, ezekből mutatunk most be néhányat. A rajzoló neve Kovács Tibor.

dudadani1957-1.jpg

dudadani1957-3.jpg

dudadani1957-4.jpg

dudadani1957-6.jpg

dudadani1957-10.jpg

dudadani1957-12.jpg

Szerző: Bayer Antal  2020.03.29. 11:36 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenymuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7415568792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása