A szocializmus építése nem mindig ment csupán lelkesedésből, néha szükség volt némi segítő bírálatra. Ebben élen járt a DISZ (Dolgozó Ifjúság Szövetsége), amely lapjában, a Szabad Ifjúságban bátran teret adott mindazoknak, akik örömmel hívták fel a köz figyelmét a hiányosságokra. Külön rovatot szenteltek például az öntudatos diákhoz méltatlan magatartási formák bemutatásának, és nem féltek néven nevezni az érintett intézményeket sem.

1953-ben pedig megjelent Kriti Karcsi, aki ugyancsak a DISZ megbízásából járta az országot, természetesen nyitott szemmel. És vidáman el is mondta, amit látott. Hét ilyen képsor készült, a rajzolójuk Edma (Edingerné Balázs Márta) volt. Íme a három első.

szabadifjusag_1953_257_kriti_karcsi.jpg

szabadifjusag_1953_268_kriti_karcsi.jpg

szabadifjusag_1953_274_kriti_karcsi.jpg

Szerző: Bayer Antal  2020.03.28. 19:56 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenymuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3615567262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása