Ha lehet hinni a kanadai forrásnak, ez az egészen egyedi kis képtörténet meglehetősen kanyargós úton került be a Film Színház Muzsika 1960/30. számában. Alkotója, Feyer György 1921-ben született Budapesten, és már 15 éves korától publikált karikatúrákat különböző lapokban. A háború után Kanadába emigrált, és George Feyer néven 1948-tól új karrierbe kezdett, idővel új hazája egyik legismertebb karikaturistája lett.

A Szomorú vasárnap által ihletett történet állítólag eredetileg 1936 körül jelent meg egy magyar magazinban - hogy melyikben, és pontosan mikor, sajnos nem derül ki a forrásból, és az interneten folytatott eddigi kutatásaim során sem bukkantam még nyomára. Az FSZM 1957-es indulásától kezdve tartalmazott egy humorrovatot, amelybe nagyrészt a nemzetközi sajtóból válogattak a szerkesztők. Biztosat ugyan nem tudhatunk erről, de gyaníthatóan nem is sejtették, hogy magyar az alkotója.

feyer_filmszinhazmuzsika_1960.jpg

Szerző: Bayer Antal  2019.11.02. 08:40 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenymuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr115278818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása