1873-ban a Borsszem Jankó igen sokat foglalkozott Liszt Ferenccel. Már korábban bemutatttuk azokat a képsorokat, amelyekben a nagy zongoraművész egyik hazai előadása előtt tisztelegtek (április, 275. szám), az november 9-i 306. számban pedig a mester pályafutásának az 50. évfordulója szolgáltatott ürügyet egy kis fricskához.

"Szeptember 9-én, Liszt művészi pályafutásának 50 éves évfordulóján Richter János vezényelte Krisztus oratóriumát. Aznap délelőtt még előadták Gobbi Henrik Liszt-kantátáját, és díszes arany babérkoszorút nyújtottak át számára." (Forrás: Wikipédia.)

A kétoldalas képregényfélét szokás szerint a lap állandó grafikusa, Jankó János rajzolta, a szöveg feltehetően a főszerkesztőtől vagy egy másik munkatárstól származik.

Janko_Listias_BSZJ306_1.jpg

Janko_Listias_BSZJ306_2.jpg

 

Szerző: Bayer Antal  2012.09.12. 08:12 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenymuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr794771510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása