Vértes Marcell azon ritka magyar rajzolók közé tartozik, akinek nem csak karikatúrái, hanem képregényei is jelentek meg mind magyar, mind francia lapokban.

Az alábbiakat egy gyűjteményben találtam. Az bizonyos, hogy a Le Rire című humoros lapban jelentek meg, de a dátumot nem sikerült meghatározni. Mivel a lap archívuma 1924-ig érhető el a Gallica honlapon, és ott nem találtam, valószínűleg ennél valamivel későbbiek.

collection_jaquet_11_rire.jpg

Dadaista festészet - mestermű

collection_jaquet_4_rire.jpg

Falusi művészeti galéria: egy fényképész kirakata Fripouilly-les-Aubergines-ben

collection_jaquet_6_rire.jpg

A táncóra - románc szöveg nélkül

collection_jaquet_7_rire.jpg

Bankett a németeknél - Éljen a császár! - Éljen Németország! - Éljen Lloyd George! Magasra, magasra, magasra!

 (David Lloyd George brit miniszterelnök az első világháború után a németekkel való megbékélés legfőbb pártolója volt, rendszeresen tett gesztusokat feléjük, jogosnak tartotta területi igényeiket. Még Hitlert is méltatta, elhitte, hogy a fegyverkezése csak védelmi célokat szolgál..)

Szerző: Bayer Antal  2021.03.26. 19:44 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenymuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5916481342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása