Strippy1_cover.jpg1974-ben folytatásokban közölt a Füles egy viszonylag kevéssé ismert olasz képregényt, amely önállóan, valószínűleg az amerikai comic bookhoz hasonló formátumban jelent meg, és mindössze két számot ért meg. A sorozat címe Strippy, la ragazza detective, és ez az első, eredetileg 1968-ból származó epizód a L'uomo che visse 3 volte (A férfi, aki háromszor élt) címet viselte. Sejthetően sosem fogjuk megtudni, hogy jutott hozzá a rejtvénylap ehhez a képregényhez, mindenesetre az elég sokat mond, hogy szerzőként csak annyi volt feltüntetve a fejlécben, hogy "Olasz eredeti nyomán Cs. Horváth Tibor-D. Németh Jenő". Hasonló átszabdalást végezhettek, mint a Vadnyugati történetekkel.

Lássuk a valódi szerzőket. A történet írója az osztrák származású Renata Pfeiffer (született 1930-ben), a két rajzoló egyike a férje, Enrico Bagnoli (1925-2012) volt, a társa pedig Antonio Toldo (sz. 1923-ban). Mindhárman ismert nevek a fumetti világában, dolgoztak a Sztrippit kiadó Mondadori más kiadványaiba, valamint a Bonellinek is.

Mivel a történet 20 oldal, kivételesen két részletben adjuk közre. A magyar változat a Füles 1974/28-37-es számaiban jelent meg.

Szerző: Bayer Antal  2013.05.03. 08:00 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenymuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr285263328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása