Gugi Sándor (1917-1998) a magyar képregény kiemelkedő alakja volt, tőle származik az úgynevezett adaptációs stílus ötlete, amelyet Cs. Horváth Tiborral kezdett megvalósítani az 1950-es évek közepe táján. Bár a későbbiekben munkássága némileg háttérbe szorult a Zórád-Korcsmáros-Sebők hármas által gyártott mennyiséghez képest, szinte mindegyik képregénye különlegesség, ugyanis nagyon széles volt a palettája, rajzstílusát mindig a témához igazította. Talán az egyetlen hazai rajzoló, aki emlékezeteset alkotott mind a realista, mind a humuros képregények terén.

Alábbi munkája Vlagyimir Szavcsenko nevű szovjet tudós és alkalmi író science fiction novellája alapján készült, szokás szerint Cs. Horváth forgatókönyvével. Megjelent az 1963-as Füles évkönyvében. Az itt bemutatott verzió a Fekete-Fehér Képregénymúzeum (Gugi Sándor: Válogatott munkák) második kötetéhez készült. A 300 példányban kiadott kötetből még kapható néhány példány.

Szerző: Bayer Antal  2012.07.27. 08:48 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenymuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr184681137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása