Nem lehet sokat tudni Henry Syverson amerikai karikaturistáról, aki számos pár képből álló szöveg nélküli képsort is készített az 1950-es és 1960-as években. Annyi biztos, hogy az említett időszakban a Saturday Evening Post munkatársa volt, de humoros képsorai eljutottak számos európai országba is. Sajátos módon a legszélesebb körben elterjedt rajzáról kevesen tudják, hogy az ő műve. Úgyszólván minden olyan helyre kiteszik, ahol a megrendelő lehetetlenül szűk határidőre szeretne megkapni valamit.

Syverson_YouWantItWhen.jpg

Minket persze inkább a képregényei érdekelnek, ezekből mutatok be párat. Az elsőt a belga Journal de Tintin egy 1950-es számában találtam ("Szertefoszlott remény").

1950-9_Syverson.jpg

A következő forrása a már említett Saturday Evening Post, ez 1966-ban jelent meg.

Syverson_1966_SEP.jpg

Végül pedig egy a sok "macskás" stripje közül, amelynek sem a dátumát, sem az eredeti közlési helyét nem sikerült kideríteni.

Syverson_Catpaws.jpg

Szerző: Bayer Antal  2012.07.20. 07:57 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenymuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr324667455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása