Egy Facebookos csoportból tudtam meg, hogy 1990-91-ben az egyik televíziós műsorújság hosszabb időn át közölt Batman és Dick Tracy napi képregényeket. Az egyik kedves csoporttag pedig (Kóbor Róbert) előkotort az archívumából néhány kiollózott csíkot, amelyeket beszkennelt és elküldött nekem. Mivel az újságokat nem tartotta meg, pontos megjelenési dátumot nem tudunk mondani. Azt viszont igen, hogy a 12 egymást követő napi strip, amelyet most bemutatunk, eredetileg 1943. december 2. és 15. jelent meg, terjesztője a McClure syndicate (sajtóügynökség) volt.

Különlegessége ezeknek a képsoroknak, hogy ezeket valóban Bob Kane rajzolta, a tuskihúzó pedig Charles Paris volt. A történetet Bill Finger írta.

Szerző: Bayer Antal  2014.01.31. 09:41 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenymuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr805791118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.01. 08:13:54

és én ezeket még olvastam azokban az újságokban. :D
süti beállítások módosítása