Rendszeresen kapok anyagokat képregénygyűjtők ismerősöktől és nem-ismerősöktől, magam is szedek le dolgokat innen-onnan, így előfordul, hogy mire valamelyik sorra kerül, már nem emlékszem, hogyan jutottam hozzá. Ez is most egy ilyen, úgyhogy elnézést, ha nem köszönöm meg (esetleges) beküldőjének.

Bonzóról, a kutyáról kiemelten emlékezik meg Kertész Sándor képregénytörténeti kötetében, mint az egyik legnépszerűbb külföldi képregényről az 1930-as évek magyar sajtójában. Pedig ma már csak érdekességként említik, mint az egyik első képregényfigurát, aki rajzfilmszereplő is lett, és akire komoly merchandising épült.

Az alábbi szöveg nélküli képsor a Magyar Detektívben jelent meg, az évszámot nem sikerült kideríteni. Furcsa, hogy a rendőrújság szerkesztősége mennyire hadilábon állt a nyomozással: ahogy korábban a skandináv Adamsont amerikainak minősítette, itt az angol George Studdy munkáját németnek...

Frissítés: itt látható az eredeti megjelenése (Tit-Bits, 1925). Mint látható, ott még szöveges volt a képregény...

BonzoLeggomb.jpg

Szerző: Bayer Antal  2013.08.20. 18:52 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenymuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr965468539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása