AlanFord1.jpgTudomásunk szerint magyarországi kiadású lapban nem jelentek meg az egyik legismertebb olasz képregényfigurának, Alan Fordnak a kalandjai, de egy vajdasági gyűjtőnek köszönhetően hozzájutottunk a Képes Ifjúság című hetilapban, 1992-ben közölt oldalak közül néhányhoz. Érdekesség, hogy a képregény eredetileg zsebkönyv formátumban jelent meg, 1969-ben, a magyar nyelvű kiadáshoz alaposan áttördelték, négy oldalból csináltak egyet. A történet írója Max Bunker (valódi nevén Luciano Secchi, sz. 1939-ben), a rajzolója Magnus (Roberto Raviola, 1939-1996) volt.

Mivel gyűjtő barátunknak bekötve van meg a teljes évfolyam, kicsit nehéz volt beszkennelni, de azért olvasható - ez a hat oldal tehát 24-nek felel meg az eredetiből. Mellékeltük az eredeti olasz zsebkönyv borítóját is.

Szerző: Bayer Antal  2013.05.08. 21:26 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenymuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr85290316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása