Ismét visszatérünk a Fülesből beazonosítandó képregényekhez. A Martin nevet és a stílust viszonylag könnyű volt összepárosítani, de a stripek címének a felderítéséért rendesen meg kellett dolgozni. Az alkotó teljes neve George Martin, az 1950-es évek eleje és az 1980-as évek vége között volt aktív, és ahhoz képest, hogy milyen sokat dolgozott - főleg a a Dandy, a Beezer és a Topper című brit heti képregényújságoknak, valamint a napi sajtónak - nagyon kevés információ érhető el róla a neten. Talán majd egyszer egy angol kutató utánajár ennek is, és akkor többet is megtudunk róla.

Egyelőre előlegezzük meg, hogy ennek a figurának a neve Bunion, és ez a három képsor a Füles 1980-as számaiban jelent meg, eredetileg meg valószínűleg több évvel korábban, számos angol helyi napilapban. Bunion kisember, szinte minden stripben más a hivatása, így végtelen a variációk lehetősége.

1980-32-Bunion_Fules.jpg

1980-38-Bunion_Fules.jpg

1980-39-Bunion_Fules.jpg

Szerző: Bayer Antal  2013.04.25. 21:08 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenymuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr705247237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása