Az egyszeri "szendeorrozás" után ismét hosszabb szünet következett, ám 1970-ben sorozatban jelentek meg magyarul a Placid et Muzo képregények a Pajtásban - csakhogy megint új néven. Nem tudhatni, hogy minden korábbi verzió elfelejtődött-e, de gyanús, hogy Muzo ugyanazt a nevet kapta, mint az 1957-es Magyar Ifjúságbeli debütálásnál. Placidot viszont ezúttal Misi helyett Somának keresztelték. Aztán egy ideig megint nem szerepeltek magyarul, 1974-től viszont éveken keresztül folyamatosan, és onnantól kezdve már mindig az eredeti francia nevükön, noha lapok egész sorában tették a tiszteletüket (Pajtás, Hahota, Kockás, Naná).

Ez itt az első "Soma és Döme", a Pajtás 1970/4-es számából, írta és rajzolta Jacques Nicolaou, eredetileg pár évvel korábban jelenhetett meg a Vaillant-ban.

Soma és Döme - 1970-04.jpg

Szerző: Bayer Antal  2012.09.20. 07:59 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenymuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr824789538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása