Közel tíz évvel az előző bejegyzésben bemutatott magyarországi bemutatkozásuk után a Pajtásban lépett színre újra Placid és Muzo. Ezeket a képregényeket már Nicolaou rajzolta, tehát 1958 után keletkeztek. A Pajtás 1966/14-es számában valódi francia nevük állt az oldal bal felső sarkában. Igaz, hogy ezek a nevek magyarul nem jelentenek semmit, de legalább nem kell azon vitatkozni, hogy miért lett Misi a békés medve és miért pont Döme az időnként mogorva róka.

Gondolhatná az ember, hogy ezzel az egyszerű megoldással le lett tudva a gond, ám pár hónappal később, amikor újra sorra kerültek a figurák a Pajtásban, "Szende Kandúr és Csupaorr Róka kalandjai" néven szerepeltek.

Ezt a második névváltást már elég nehéz megmagyarázni, az pedig teljesen érthetetlen, hogy az abszolút maciszerű Placidot hogy lehetett macskának nézni. Itt valamelyik szerkesztő nagyon figyelmetlen volt. Szerencsére nem volt folytatása a dolognak, sőt, évekig elő sem kerültek a figurák a Pajtásban. Az egészoldalas képregény eredetileg a Vaillant 1088-as számában jelent meg (vagyis nagyon friss volt, 1966-os), a strip pedig egy Placid et Muzo Poche zsebkönyvből származhatott, ez a sorozat 1964-ben indult.

PlacidMuzo_Pajtas1966-14.jpgSzendeCsupaorr_Pajtas1966-38.jpg

Szerző: Bayer Antal  2012.09.19. 08:12 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenymuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr974787301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása